Nieuws

Vergunning op basis van doelen

Samenvatting
  • Onderwerp
    Vergunningverlening
  • Interessant voor
    Omgevingsdiensten, melkveehouders
Vergunningverlening op basis van doelen in plaats van middelen. Volgens ZLTO en LLTB kan dit een uitkomst bieden voor veehouders die met innovatieve technieken en stalsystemen aan de slag willen.

LLTB en ZLTO organiseerden onlangs een webinar voor gemeenten en omgevingsdiensten vanuit het project Integraal aanpakken.

‘Vergunningverlening op basis van doelen in plaats van middelen kan een uitkomst bieden voor veehouders die met innovatieve technieken en stalsystemen aan de slag willen. Vandaar dat wij vanuit het project Integraal aanpakken een webinar hebben georganiseerd voor gemeenten en omgevingsdiensten’, vertelt Daniëlle Aarts-van de Loo, projectleider Integraal Aanpakken bij ZLTO. Aarts: ‘In dit webinar lieten wij, aan de hand van Innovatiepark De Vlier, zien wat mogelijk is met de doelvergunningensystematiek.’

In het kader van de crisis en herstelwet is voor het toepassen van doelvergunningen beleidsruimte gemaakt door het ministerie van LNV. Fred Stouthart van Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Marcel van der Heijden van gemeente Deurne hebben tijdens het webinar een route toegelicht die kan worden gevolgd om tot de gevraagde doelvergunning voor Innovatiepark De Vlier te komen.

Kijk hier het webinar terug

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Webinar voor omgevingsdiensten

Bron: ZLTO

Meer weten?

Neem dan contact op met Bianca Aarts via bianca.aarts@zlto.nl.

(Bron foto: Shutterstock)